ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator

Poptávka po rekreačních nemovitostech roste. Proč právě nyní uvažovat o prodeji chaty?

rekreacni-nemovitosti.jpg

Protože s sebou koronavirus přinesl mnoho omezení a budoucnost je stále nejistá, mnoho Čechů došlo k závěru, že bude vhodné investovat do nemovitosti. Nehledají ale pouze trvalé bydlení, velký zájem je také o rekreační chaty a chalupy. Vyplatí se podobná investice nebo naopak prodej?

Ocitli jste se v situaci, kdy potřebujete okamžitou finanční hotovost? Nyní je vhodná doba k prodeji nevyužívané víkendové nemovitosti.

Budoucnost rekreačních nemovitostí

Dá se předpokládat, že zájem o chaty a chalupy bude v příštích měsících i nadále růst. Nelze totiž s jistotou říct, co koronavirová krize přinese. Jisté ale je, že na dovolenou budou lidé chtít jezdit neustále. Ať už do zahraničí nebo alespoň po České republice. A protože se zahraničními cestami to nejspíš tak jednoduché nebude, upřednostní dovolené na domácím území mnohem více lidí než kdy dříve. To znamená, že se vám skýtá zajímavá příležitost výhodně prodat chalupu, kterou třeba někdo jiný využije daleko lépe než vy. Jak na to?

Připravte atraktivní inzerát

Stejně jako u jakékoliv jiné nemovitosti, i v tomto případě hraje důležitou roli první dojem. Stává se z vás obchodník, který musí v několika málo slovech a fotografiích obhájit svůj produkt. Stručně a jasně popište, co nabízíte. Kolik je v chatě či chalupě místností a míst k přespání? Je zde funkční kuchyň, toaleta a připojení na inženýrské sítě? Je po čerstvé rekonstrukci? Nachází se v atraktivní lokalitě, stojí na vlastním pozemku a parkování je možné přímo u chaty? A navíc je zde ještě funkční studna a zahradní posezení s grilem?

Řekněte, v jakém je nemovitost stavu a jaké jsou její výhody. Buďte konkrétní – neprodáváte pouze stavbu, ale především pocit. Ukažte zájemcům, co všechno zde můžou zažít. Každodenní procházky k nedalekému jezeru a výlety k blízkým hradům a dalším památkám? A k tomu si užívat naprostého soukromí uprostřed neporušené přírody? Skvělé – kdo by se na podobné místo netoužil podívat?

Ale pozor, nezastírejte možné vady, abyste z toho v budoucnu neměli zbytečné potíže. A samozřejmě, důvěryhodněji působí inzeráty s kvalitními fotografiemi. Foťte za denního světla a snažte se poukázat na největší klady nemovitosti.

Využijte každé pomoci

Chcete rekreační nemovitost úspěšně prodat, aniž byste se museli spoléhat na pomoc klasické realitní kanceláře? Je zásadní, aby se vaše nabídka objevila na všech relevantních realitních serverech. Vaše šance, že si jí všimne ten správný zájemce, se tak podstatně zvýší. Díky naší službě můžete chatu či chalupu prodat poměrně snadno – a nemusíte přitom platit žádnou provizi.

Pavel Smíšek
autor článku

Prodejte vaši nemovitost s námi SAMI

Ušetříte, prodáte rychle a za výhodnou cenu.

JAK FUNGUJE
REALITNÍ-SAMOOBSLUHA?