ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator

Jak prodat rychle vaši nemovitost a přitom nenaletět podvodníkům?

2957-fotoblog2.jpg

Někdy se majitelé nemovitosti dostanou z nějakého důvodu do finanční tísně a nezbude jim nic jiného, než svůj nejcennější majetek rychle prodat. 

Jakmile začnete takovou službu na internetu hledat, zajisté narazíte na reklamu typu „výkup nemovitosti - peníze ihned za vaší nemovitost“, „peníze do 48 hodin“ nebo „vyplatíme vám až 95% tržní ceny nemovitosti“ a jiné, velmi lákavé možnosti prodeje za skvělou cenu.

Převod nemovitosti na katastru trvá ca. měsíc, musí se nechat vyhotovit energetický štítek, připravit smlouvy, nechat ověřit podpisy a to do 48 hodin opravdu nelze stihnout. Pokud Vám někdo slibuje peníze ve velmi krátké době, měli byste zpozornět. Takové nabídky bývají reklamou na rychlé půjčky oproti zástavě vaší nemovitosti. Velice rychle můžete přijít o nemovitost i peníze.

Možná máte zkušenost například s prodejem auta, kdy vám po telefonu nabídnou opravdu férovou cenu, a když auto přivezete tak se najde velké množství malých zádrhelů a finálně nabídnutá cena k odkupu se diametrálně liší od původně nabízené ceny.

Pozor na "levně nakoupit, draze prodat"

U výkupu nemovitostí se setkáte s podobným typem obchodníků. Obchod je založen na velmi jednoduchém principu, levně nakoupit a draze prodat. Proto každý, kdo Vám nabízí více než 70% tržní ceny to s vámi pravděpodobně nemyslí dobře. Obchodník s nemovitostmi musí pokrýt rizika rychlého obchodu, musí pokrýt náklady s koupí spojené a také na nákupu a prodeji vydělat.

Jsou ale i jiné možnosti jak rychle a za výrazně vyšší cenu než 70% tržní ceny prodat. Někdy stačí nemovitost jen správně připravit, nafotit anacenit, tedy nastavit cenu lehce pod cenu tržní a zájemci se u vás budou střídat jeden za druhým. Vy si pak vyberete toho, kdo disponuje částkou v hotovosti a nebude muset čekat na schválení hypotéky.

Prodat můžete sami přes Realitní samoobsluhu

Ideální platformou je novinka na českém trhu Realitní samoobsluha. Prodávající si do systému vloží nemovitost zdarma a inzerát uvidí široká oblast zájemců na více než 50ti realitních serverech. Pak už jen čeká na kontakty na zájemce, které mu Realitní samoobsluha doručí emailem. Je to jednoduché, rychlé, bez závazků a hlavně pro prodávající vždy zdarma.

Pavel Smíšek
autor článku

Prodejte vaši nemovitost s námi SAMI

Ušetříte, prodáte rychle a za výhodnou cenu.

JAK FUNGUJE
REALITNÍ-SAMOOBSLUHA?